Page 56 - 197 site
P. 56

‫קרפצ'יו בקר‬

   ‫מנה שהומצאה בוונציה בבר של הריס‪ ,‬בהשראת‬
 ‫ציור של האמן ויטורה קרפצ'יו‪ ,‬שהירבה להשתמש‬

                    ‫בגוון אדום המזכיר בשר נא‪.‬‬
                                ‫חומרים למנה‪:‬‬

                   ‫‪ 100‬גרם פילה בקר או סינטה‬
                          ‫שמן זית כתית מעולה‬
                                    ‫‪ 1/4‬לימון‬
                               ‫מלח ים אטלנטי‬

                      ‫פלפל שחור גרוס ממטחנה‬
                                ‫צרור עלי רוקט‬

                       ‫גבינת פרמז'ן (לא חובה)‬

                                        ‫הכנה‪:‬‬
  ‫לנקות היטב את הבשר משומן וגידים‪ ,‬לפרוס דק‬
‫בעזרת סכין חד‪ ,‬להניח את פרוסות הבשר על ניילון‬
‫נצמד‪ ,‬להניח מעל ניילון נצמד נוסף ולשטח בעדינות‬
 ‫את הבשר בעזרת פטיש שניצלים שטוח‪ .‬לסדר את‬
  ‫פרוסות הבשר על צלחת הגשה‪ ,‬לסחוט מיץ לימון‬
‫טרי ולהבריש מעט את הבשר בשמן זית‪ , ,‬לפזר מעט‬

    ‫מלח אטלנטי‪ ,‬לפזר מעל פלפל שחור גרוס טרי‪.‬‬
    ‫בקערת ערבוב לתבל את עלי הרוקט במעט מיץ‬
  ‫לימון ושמן זית‪ ,‬להניח מעל הבשר ולגלף בעזרת‬

        ‫קולפן את הפרמזן מעל הסלט‪ .‬להגיש מיד‪.‬‬

                                                ‫וסכוביסצ'בהרהדג ים במנגו‬

                                                                                              ‫חומרים‪:‬‬
                                                            ‫‪ 200‬גרם פילה דגים טרי כגון אינטיאס או מוסר‬

                                                                                    ‫‪ 1/2‬בצל אדום קצוץ‬
                                                                  ‫‪ 1‬מנגו (לא רך מדי) קלוף וחתוך לקוביות‬

                                                                               ‫‪ 1‬כף פלפל צ'ילי טרי קצוץ‬
                                                                            ‫‪ 1/2‬כוס עלי כוסברה קצוצים‬
                                                                             ‫‪ 2‬כפות מיץ לימון טרי סחוט‬
                                                       ‫‪ 2‬כפות שמן זית‪ 1 ,‬כף שמן שומשום‪ ,‬מלח ים אטלנטי‬
                                                                         ‫הכנה‪:‬‬
                                                ‫לחתוך את הדג לקוביות קטנות‬
                                                     ‫ולהעביר לקערת ערבוב‪,‬‬
                                                 ‫להוסיף את שאר החומרים‬
                                                ‫ולערבב היטב‪ ,‬לטעום ולשפר‬
                                                  ‫טעם‪ ,‬להעביר לכלי הגשה‪.‬‬
                                                     ‫בפרו נוהגים להגיש את‬
                                                   ‫הסביצ'ה עם פופקורן ליד‪.‬‬

                                                ‫גליון יוני ‪ | 2015‬גליון ‪197‬‬                              ‫‪56‬‬
   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61