Page 56 - 197 site
P. 56
קרפצ'יו בקר
מנה שהומצאה בוונציה בבר של הריס ,בהשראת
ציור של האמן ויטורה קרפצ'יו ,שהירבה להשתמש
בגוון אדום המזכיר בשר נא.
חומרים למנה:
100גרם פילה בקר או סינטה
שמן זית כתית מעולה
1/4לימון
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס ממטחנה
צרור עלי רוקט
גבינת פרמז'ן (לא חובה)
הכנה:
לנקות היטב את הבשר משומן וגידים ,לפרוס דק
בעזרת סכין חד ,להניח את פרוסות הבשר על ניילון
נצמד ,להניח מעל ניילון נצמד נוסף ולשטח בעדינות
את הבשר בעזרת פטיש שניצלים שטוח .לסדר את
פרוסות הבשר על צלחת הגשה ,לסחוט מיץ לימון
טרי ולהבריש מעט את הבשר בשמן זית , ,לפזר מעט
מלח אטלנטי ,לפזר מעל פלפל שחור גרוס טרי.
בקערת ערבוב לתבל את עלי הרוקט במעט מיץ
לימון ושמן זית ,להניח מעל הבשר ולגלף בעזרת
קולפן את הפרמזן מעל הסלט .להגיש מיד.
וסכוביסצ'בהרהדג ים במנגו
חומרים:
200גרם פילה דגים טרי כגון אינטיאס או מוסר
1/2בצל אדום קצוץ
1מנגו (לא רך מדי) קלוף וחתוך לקוביות
1כף פלפל צ'ילי טרי קצוץ
1/2כוס עלי כוסברה קצוצים
2כפות מיץ לימון טרי סחוט
2כפות שמן זית 1 ,כף שמן שומשום ,מלח ים אטלנטי
הכנה:
לחתוך את הדג לקוביות קטנות
ולהעביר לקערת ערבוב,
להוסיף את שאר החומרים
ולערבב היטב ,לטעום ולשפר
טעם ,להעביר לכלי הגשה.
בפרו נוהגים להגיש את
הסביצ'ה עם פופקורן ליד.
גליון יוני | 2015גליון 197 56

