bikoret misadot 194

"טרומן אנד קו", ביסטרו המחליף את "עד העצם" הוותיקה, מקדם את הסועדים בעיצוב שמח וקליל ובתפריט שעושה כבוד למטבח האמריקני (עם ארבעה סוגי המבורגר, אלה מה) והאיטלקי. המקום הוא חלק מ"מתיחת פנים" קולינרית משמחת שעובר בימים אלה האיירפורט סיטי, במטרה לעורר את האזור ולהוסיף לו קצת טעם, בכל מובן

מתחם האיירפורט סיטי חווה בימים אלה תנופה קולינרית מבורכת, העשויה לעורר את האזור אשר אינו שופע בילויים. בנוסף למתחם דוכני המזון המהיר הסמוך לחנויות, מוקם בימים אלה מתחם נוסף ורחב ידיים ובו ארבע מסעדות ובתי קפה, בהם מסעדת אבו גוש וקפה לנדוור שכבר נפתחו ומסעדה אסייתית שתיפתח בקרוב. 

שינוי נוסף שחווה המקום הוא הסבתה של "עד העצם" למסעדה חדשה – "טרומן אנד קו", מחווה לנשיא הארי טרומן, שעמד בראש האומה האמריקנית במלחמת העולם השנייה. על בגדי המלצרים, כמו גם בתפריט, רשומה האמרה הידועה של הנשיא: "אם אינך יכול לעמוד בחום, אל תיכנס למטבח". הכוונה מאחורי דבריו של טרומן היתה "אם אינך מסוגל לסבול ביקורת אל תיכנס לזירה הפוליטית". אלא שמבלי לזלזל, לא משנה כרגע למה התכוון טרומן לפני למעלה מ-70 שנה ויותר מעניין לבדוק כיצד ייראה תפריט המסעדה החדשה הנכנסת לנעליים ותיקות ומוכרות מאוד.

שמה המסעדה מגדיר את הכיוון הקולינרי שלה - ביסטרו שעושה כבוד למטבח האמריקאי. פרט לקציצה צנועת ממדים המיועדת לילדים, מכין מטבח המסעדה ארבעה סוגי קציצות המבורגר מתערובות שונות של בשר טחון הנטחן במקום מדי יום – "המבורגר בלנד" עשוי תערובת בשר טלה ובקר, קציצת "טרומן אנד קו" עשויה נתח אנטרקוט ומוגשת בלחמניית בריוש, המבורגר קלאסי וחידוש מעניין - המבורגר צמחוני העשוי גרגירי חומוס, עדשים שחורות ועשבי תיבול. לכל אלה אפשר להזמין תוספת ביצת עין, גבינת גאודה, גוואקמולי ופטריות. 

לעובדים ולמשפחות

העיצוב הכבד משהו שאפיין את "עד העצם" עבר שינוי מרענן והמקום נראה כעת צעיר וקליל, מעוטר גווני ירוק, אדום ומתכת שחורה, שולחנות וכסאות מתכת, מטבח פתוח, וקיר לרישום של מנות היום, בגיר. 

כאחד שארוחה ללא בשר אינה נחשבת בעיניו לארוחה, לא היה סיכוי שאטעם קציצה צמחונית, אבל סועד בשולחן סמוך שבחר בגרסה הירוקה, לא הפסיק לדבר בשבחה. מנות אמריקאיות נוספות בתפריט הן חלת בצל מטוגנת בשמן עמוק, כריך אנטרקוט פילדלפיה גדוש בפרוסות בשר עשויות על הפלאנצ'ה, כנפי עוף ברוטב ברביקיו צ'ילי ועוד. מלבד טעמים מהמטבח האמריקני, יש במקום ייצוג לא מבוטל למטבח האיטלקי, עם מבחר פוקצ'ות, פסטות, ניוקי עם גבינות ריקוטה ופרמז'ן ועוד. 

טבלנו פוקצ'ה חמה, זרועה בגרגרי מלח ועשבי תיבול, בחציל קלוי על האש שהגיע פרוס ומקולף, בצלוחיות טחינה ובסלסה עגבניות. מנות פתיחה נוספות שנטעמו היו פרחי כרובית צלויה וסלט קליפורניה מכרוב סגול ולבן עם בוטנים ברוטב ג'ינג'ר, שטעמו מרענן. לעיקרית, נדגם פילה דניס על מצע ניוקי ברוטב שמנת. הדג היה עדין וטעים והניוקי היו לשמחתנו, מוצקים, קלים ואווריריים כמו עננים ומאידך גם מוצקים, בדיוק כפי שצריך - מנה שכולה עונג.

הנער המתבגר שסעד איתי בחר בהמבורגר עשוי נתח אנטריקוט עז טעם שהגיע בתוך לחמניית בריוש. זו היתה מנה שווה וכייפית. 

לקינוח, הגיע קרם ברולה קפוא ששחה ברוטב פירות יער חמצמץ. מנה קטנה וטובה.

טרומן אנד קו מכוונת לעובדי האיירפורט סיטי ולאוכלוסיית שוהם ויישובי הסביבה - עם מנות לא מסובכות וטעימות, שמחירן מ-45 שקל ומעלה. 

למקום אין תעודת כשרות, יש בו מוצרים העשויים חלב והוא פתוח גם בשישי שבת. יחד עם זאת, התפריט אינו כולל בשר לבן או פירות ים, מה שלדברי המנהלים, מאפשר לרבים המגדירים עצמם מסורתיים לפקוד את המקום. 

"טרומן אנד קו" | הירדן 1, איירפורט סיטי, קריית שדה התעופה 03-9799922  |  ראשון-שבת 12:00-23:00. לא כשר

 

כתבות נוספות על בתי קפה ומסעדות בשוהם והאזור: 

טעימה ראשונה - חומוס מדאמס בשוהם

חמש ארוחות הבוקר הטובות בשוהם והסביבה

סילו - המסעדה החדשה שהשף משוהם, רובי פורטנוי, פתח בחולון 

מסעדת אבו גוש באיירפורט סיטי