מאת אילן דואק
זה מספר שנים שסצנת הפוד-טראקס מתפתחת בכל רחבי הארץ ומנקדת את ההרים והעמקים בקרוואנים, עגלות ומבנים קטנים וחמודים, שאוצרם הקולינארי רב ומעורר תאווה.
כך גם בשוהם. לא עוד גזלנים שמוכרים פיתה עם חביתה וחריף' אלא הדבר הכי רחוק מכך – מבנים קטנים מעוצבים להפליא, אשר מציעים אוכל הרבה יותר מפנק.
הפוד טראקס של ימינו הם עולם אחר בהשוואה לגזלנים שהציפו את המדינה לפני כעשור. בהשראה של תכניות אוכל כמו "אוטו אוכל" בהשתתפותם של מושיק רוט, אסף גרניט ומאיר אדוני, התחום הזה קיבל תנופה בכל הארץ. הרעיון פשוט למדי: משאית או נגרר מעוצבים כיד הדמיון ובהשקעה צנועה שמאפשרת גם לצעירים דלי תקציב לעשות את צעדיהם הראשונים בענף ההסעדה. כך, בעשרה אחוזים מהכסף שנדרש כדי להקים מסעדה אפשר לרכוש פוד טראק חדיש ולתפעל אותו במינימום הוצאות: אין צורך בתפריט מודפס, לא בשוטפי כלים וגם לא במלצרים ומארחות. אין הוצאות משמעויות על חשמל וגם לא ארנונה עסקית. התפריט מצומצם למדי ומסתמך על מוצר עיקרי עם מעט גיוון של תוספות וסלטים. מה יותר פשוט יותר טוב. והכי חשוב, אם לא הולך במקום אחד, אפשר פשוט להעביר את המסעדה הניידת הזו למקום אחר.
אין הרבה יזמים בארץ שלקחו את רעיון הפוד-טראק כל כך רחוק כפי שעשו מיכאל יקותיאל וניר הנדרי ב"COCO" - שילוב מקסים של קרון אוכל מעוצב ובית קפה פודטראק בגן השעון, למרגלות בניין מועצת שוהם. המקום של השניים, שהם גם בעליו של קפה "רולדין" במרכז המסחרי, חרג כבר מזמן מגבולות ההגדרה של פוד-טראק.
השניים הביאו למקום ידע וניסיון רב, והקימו פרויקט מצליח אשר הצליח להתחבב על תושבים רבים ביישוב. לצד כמה שולחנות באזור הממוזג, מרבית אזור הישיבה מתפרש ברחבת גן השעון. במדשאה הרחבה בצל עצי הזית, פזורים שולחנות שמאפשרים לבאי המקום חוויה ייחודית במעין חיק הטבע. COCO מציע ארוחות בוקר מפנקות, כולל ביצים לפי בחירה, לחמניות בריוש, טוסטים, מטבלים, חלות בית, גבינות, סלטים, פירות העונה, מגוון משקאות, ומיני מאפים כקרואסון, מקלות פרמזן, רוגלך ובריוש. בשישי מתקיים כאן הפנינג מאפים מיוחדים וניתן גם מקום של כבוד לבורקס הטורקי. כמעט כל המאפים הם מתוצרת עצמית ובשונה מהמקובל בתחום הפוד-טראקים, את המקום הזה מתפעל צוות רחב של בנות צעירות וחינניות.
התפריט מתאים לכל היום, יש תעודת כשרות וגלידות שמכינים במקום. טווח מחירים לארוחת בוקר אישית: 73 שקל, זוגית: 143 שקל, כולל הכל ויש גם ארוחת בוקר לילדים שכוללת חביתה, ירקות גינה, חלה, מטבלים ושתיה ב-42 שקל.
פינת הממליץ: "COCO הוא מקום קסום שאני מגיע אליו באופן קבוע. כל מה שמוגש כאן תמיד טרי וטעים. אפשר לשבת ולדבר כאן בפרטיות, הצוות מקסים, האווירה כיפית וכך גם הבעלים של המקום, אני ממש אוהב אותם"
איתן ליליוס, שוהם.
פתוח: א'-ה' 07:30—21:30 , יום ו' 07:30-15:00 , מוצ"ש - סגור. כשר בהשגחת הרבנות שוהם. אין שירות משלוחים.
תכירו את הפוד-טראק הרשמי הראשון בשוהם. הוא נוסד לפני כשנה וחצי, פועל ברחוב האתרוג 18, על שפת פארק האגם בשכונת הדרים ובעקבותיו נוסדו האחרים. הבעלים הוא ניב בן ישי, 22, תושב שוהם, בן ישי, רכש את הארגז, קרע בו פתחים, התקין מדפים, צבע ועיצב והוא מלא גאווה ביצירתו. אל מול משאית המסעדה החונה בחניון, מוצבים שולחנות לרווחת הסועדים במקום.
איך הגעת לעסק הזה?
"התחלתי את השירות הצבאי כלוחם בכפיר ואחרי שנתיים עברתי למטבח בנחשונים, שם נחשפתי לראשונה למטבח והתאהבתי בתחום. המועצה פרסמה מכרז ואני הבנתי שיש לי הזדמנות מדהימה. השקעתי בסביבות 200 אלף שקל כולל הביטוחים ופינת ישיבה, ההורים עזרו לי ואני מאוד מרוצה ממה שיצא".
מה המנה הכי פופולרית?
"מיקס קבב עם מרגז בפיתה, בגט או צלחת, זו המנה המנצחת שלנו. גם פיתה עם קבב הולכת מצוין".
מי הלקוחות?
"בהתחלה חשבתי שיבואו רק משכונת הדרים, אבל מגיעים מכל היישוב, מהמושבים ואפילו מהבסיסים הצבאיים הקרובים".
תן דוגמה למחירים.
"פיתה עם קבב, פרגית או מרגז - 42 שקל. פיתה מיקס שכוללת קבב ומרגז - 45 שקלים. על משלוחים אנחנו גובים עוד 10 שקלים".
פינת הממליץ: "אני אוכל קבוע במיט-טראק וממליץ על הקבב. הוא פשוט יוצא מהכלל, בין אם הוא מוגש בפיתה או בצלחת. בת הזוג שלי, חנה, מבקשת תמיד את הנאגטס המצוינים שמוגשים עם צ'יפס חם. האוכל של מיט-טראק זול, טעים וגם מוגש באהבה. אם אתם מחפשים בשר טוב מבלי לשלם עבור פוזה של מסעדה, זה המקום הנכון"
משה דנציגר, שוהם.
למשלוחים: 050-9003411
פתוח: ראשון עד חמישי 11:00-23:00, מוצ"ש עד 23:30. שישי שבת סגור. כשר בהשגחת הרבנות, שוהם.
לשתי הפלאפליות הוותיקות הפועלות בשוהם, התווסף לאחרונה דוכן שלישי, "ניסים ויינון" שמו, כשמות הסבים של המייסדים צעירים, חיילים משוחררים שגרים באזור. הפוד-טראק שלהם, צמוד למיט-טראק בחניון הגובל בפארק הדרים. אגב, לנוכח הצלחת הז'אנר, בקרוב ייפתח במתחם פוד-טראק שלישי שיתמחה בבורקס, בנוסף לבית קפה קטן במבנה קבוע, שייפתח בקרוב על שפת הנחל.
נגיסה בקציצות של הפוד-טראק המקומי, חושפת את המרקם הפנימי שיש לו גוון ירקרק, המלמד על המון עשבי תיבול וכוסברה. הקציצות חמות, שמנמנות ופריכות ומונחות בפיתה טרייה ובשרנית, כשלצידה מגוון סלטים, צ'יפס ואפילו חציל מטוגן. לצד הפלאפל מוצעים גם שקשוקה, סביח ומלאווח, אבל לא בשביל זה הגענו לכאן. בגזרת הקינוחים מוצעים בוואריה ומלבי.
לצד הפוד-טראק המעוצב הותקנו שולחנות עם מפות ירקרקות וכמה שמשיות אשר מאפשרות ישיבה מתקבלת על הדעת, בימי הקיץ החמים.
מנה פלאפל - 25 שקל, מלאווח - 25 שקל, צ'יפס קטן 10 שקלים, מלבי 15 שקלים.
רחוב אתרוג 18 על שפת האגם, שכונת הדרים.
פתוח: ימים א'-ה' 12:00 - 23:00, סגור בשישי שבת. כשר בהשגחת הרבנות שוהם
יורם אוליאל, 58, תושב גבעת כח הוא איש של בשר. אוליאל היה השף של מסעדת ההמבורגרים "בלק" בפארק המדע ברחובות, בעלים של מסעדת "דיאבלו" במודיעין ואחד מבעלי מסעדת הבשרים האיכותית גסטון, כאשר פעלה ביישוב רעות, לפני שעברה לאיירפורט סיטי.
את דרכו בעולם הפוד-טארקס החל ביער תל חדיד במקום ששמו יצא למרחוק. לפני כחודשיים, אחרי שקיבל זיכיון ממועצת שוהם, העביר את העסק לאזורנו. עכשיו הוא ממוקם מול אולם האירועים אריא באזור התעשייה שוהם. הרחבה שלפני משאית האוכל מוצלת ופזורים בה כסאות ושולחנות לנוחות הסועדים.
יורם, מה הביא אותך ממסעדה לפוד-טראק?
"זה חלום ילדות. בזמן הקורונה, מסעדות רבות נסגרו ואז התחיל הגל הזה שאני חלק ממנו. בפודטראק מרוויחים הרבה יותר מאשר במסעדה. בעבר נתנו רישיון רק לרוכלות מזון, בעיקר לעבריינים, אבל המציאות הזו השתנתה והיום זהו עולם חדש לגמרי, שלא היה כאן בעבר".
מה אוכלים אצלך?
"המבורגר ושניצל. יש המבורגר בלחמניית בריוש עם ריבת בצל וכבד אווז, עם איולי ציפוטלה, המבורגר עטוף באנטריקוט עם בצל ופטריות ברוטב כמהין, המבורגר עם אננס, פלפל חלפיניו ומייפל".
איך המחירים?
"ארוחה שנקראת 'בירה שף', הכוללת המבורגר 200 גרם בלחמנייה עם צ'יפס ושתיה, נמכרת ב-66 שקל. המבורגר עם כבד אווז - 97 שקל, שניצל בלחמניית בריוש - 40 שקל. ארוחה עם צ'יפס ושתיה - 56 שקלים".
יש לך תעודת כשרות?
"האוכל כשר אבל המקום עובד בשבת ולכן אין לי תעודה".
טל' למשלוחים: 055-5696907.
פתוח: שני-שלישי 18:00-23:00. רביעי 12:00-23:09. חמישי 12:00-01:00, שבת 14:00-23:00.
פינת הממליץ: "יורם הוא שף ברמה גאונית, מקצועי, מתוקתק, נקי ומסודר. אנחנו משפחה גדולה ומזמינים את 'דיל השף'. בעלי, ערן אוכל המבורגר וואן עם כבד אווז ולחמניית בריוש, והבנות שלנו תמיד מבקשות שניצל שמגיע עם צ'יפס. אנחנו מזמינים גם כנפיים ברוטב – מנה מעולה, וגם נשנושי נקניקיות - והכל מגיע חם וטרי. יורם מכין בעצמו רטבים מטורפים, כולל רוטב כמהין שאין כמוהו. יש לו גם עראק לימוני מתוצרת עצמית. אנחנו אוכלים קבוע במסעדות והוא מהטובים בארץ."
מירב לוי-אייזנברג, שוהם.
חנן לוין וזוגתו, נועם בן אוליאל, שניהם בני 23, קטעו חופשת שחרור בדרום אמריקה וחזרו היישר למלחמה בעזה. הוא קצין בחטיבת הנח"ל, סטודנט להנדסת חשמל. היא פרמדיקית המתעתדת ללמוד רפואה. כתום 150 יום הם השתחררו ועושים את הצעדים הראשונים בתחום האוכל, בגן החבל. בינתיים הם מרוצים ולפי התגובות בפייסבוק הלקוחות שלהם אפילו יותר.
השניים מפעילים "פוד טראק פטיסרי" שנוסך מעט חיים בשיממון המעיק של הסצנה הקולינרית בשוהם בסופי שבוע. "קפה בשניים" מציע כריכים משובחים - כריך קפרזה המורכב מבגט מחמצת, פסטו, קרעי מוצרלה, עגבניות, בזיליקום ובלסמי. לחמניית הפרצעל מכילה גבינת "בושה" צרפתית, ריבת בצל, בלסמי, רוקט ואגוזי מלך. יש גם קרואסונים עם גבינת שמנת וסלמון מעושן, סלטים עם גבינת בוראטה וסלט ים תיכוני. המטבח התימני מיוצג כאן בכבוד עם ג'חנון וקובנה, מאפה שמרים עשוי שכבות בצק שהכי כיף לאכול עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה. בגזרת הקינוחים מוצעות עוגת גזר ועוגת גבינה ניו-יורקית, בראוניז ומקרונים. כל אלה בצירוף קפה או תה קר לבוקר חם, מבטיחים פתיחה מושלמת לשבת מופלאה. כריכים נמכרים סביב 30 שקל, עוגות - 30 שקל, שייק בריאות -30 שקל וקפה הפוך - 12 שקל.
נועם, איך הולך?
"בהתחלה לא היינו ערוכים לביקוש הגדול והאוכל נגמר די מהר. עכשיו אנחנו כבר יודעים למה לצפות ונערכים בהתאם. חלק מהדברים אני מכינה בעצמי וחלק מהעוגות מגיעות מקונדיטוריה מצוינת וכשרה. אנחנו ממוקמים קרוב למגרש הפוצ'יבולי. האוכל מוגש במגשים והלקוחות יושבים במרחב המוצל בין העצים, על שולחנות קק"ל שמוצבים במקום".
פתוח: שבת 08:00, עד צאת השבת.
תכירו את אחת מתחנות האוכל הנחשבות באזור. טוסביס נפתח לפני תשע שנים ומנוהל תחת השגחתו של עזוז צעיר בשם לידור חן. הפודטראק המעוצב והרחבת הדשא שמקיפה אותו מהווים גם מקום מפגש חברתי. הטוסט נקניק של טוסביס קנה לעצמו אוהדים רבים מקרב הצעירים. אפשר לבקש אותו בגרסת הבאגט, פרנה, טורטייה מקסיקנית או בלחמניה. המילוי עשיר בנקניקים בכלל זה פסטרמה, אווז, בקר, סלמי, רוסטביף ונקניקיה. זאת בנוסף לירקות, סלטים מתוצרת עצמית ורוטבי איכות, בהם בר-בי-קיו שזיפים, צ'יפוטלה, שום קונפי, צ׳ימצורי ואבוקדו.
בגזרת הבשרים ניתן לקבל אנטריקוט, פרגית, קבב, חזה עוף ומרגז. בתוספות יש צ'יפס וציפס בטטה וכדורי פירה,
לידור, מי בא לכאן?
"מחמש אחר הצהריים ועד הערב מגיעות לפה משפחות. בלילה האופי קצת משתנה ובשעות הקטנות נוהרים לכאן צעירים שיושבים כאן לפעמים שעתיים. יש פה מוסיקה, אווירה טובה ואף אחד לא ממהר".
מחירים: טוסט נקניק - 35 שקלים, טורטיה אנטריקוט – 45 שקלים, פרנה אנטריקוט - 52 שקלים, צ'יפס גדול -15 שקלים.
כשר בהשגחת הרבנות חבל מודיעין
פתוח: א'-ד' 17:00-02:00 חמישי עד 03:00 מוצ"ש עד 02:00
משלוחים: 055-94114
פינת הממליץ:
"אני אישית הכי אוהבת את הטורטייה עם פרגית ולידה צ'יפס בטטה. הבשר מצוין, המקום נקי ומתוקתק, הצוות צעיר ונותן מכל הלב. זו נקודת מפגש לצעירי האזור. בערב זה פודטראק שמביא שמחה לכניסה למושב, מקום בועט עם תאורה, מוסיקה וצעירים. סגנון שבין אירופה למחנה יהודה."
סוזי חבני, בית נחמיה