במהלך בדיקה שגרתית התגלו יתושים נגועים בתעלת ניקוז באור יהודה 

 

היתושים הנגועים התגלו במהלך בדיקה שגרתית של תעלת ניקוז. את הבדיקה ערכו מומחי האגף לבקרת חומרי הדברה ומזיקים במשרד להגנת הסביבה וכמוהם התגלו גם באילת. הבדיקות בוצעו בשיתוף משרד הבריאות ועם קבלת תוצאות המעבדה עידכן משרד הבריאות את מועצת שוהם והרשויות המקומיות הרלוונטיות והינחה להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה של יתושים באזור, כדי להפחית ככל האפשר את הסיכוי להדבקת התושבים בנגיף. יצויין כי זו הפעם הראשונה בה מתגלים יתושים נגועים במרכז הארץ. 

מחלת קדחת הנילוס המערבי נגרמת על ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות והוא עובר לבני אדם על ידי עקיצה של יתוש נגוע. ברוב המקרים המחלה מתבטאת בחום, כאבי ראש ושרירים, אך בחלק קטן מהחולים המחלה עלולה להסתבך ולגרום מחלות מוח ואף מוות. לא קיים חיסון למחלה ועיקר הטיפול הוא מניעתי - למנוע העברה של המחלה באמצעות עקיצת יתושים.

בעקבות הממצאים קורא השבוע משרד הבריאות לציבור לפעול להפחתת מקורות המים בעציצים, גינות וחצרות ולהתגונן מעקיצות בשיטות המקובלות של רשתות בחלונות הבית, ומריחת תכשירים דוחי יתושים.

יצויין כי אזור שוהם יש בשטחים החקלאיים מקווי מים עומדים. כך, בשבוע שעבר נמצאה שלולית של מים עומדים הגובלת במושב גבעת כוח מצפון לשוהם. גם בגבול הבסיס בית נבאללה בחורשת האקליפטוסים יש מים עומדים וכנראה גם במקומות נוספים באזור.