התקנות החדשות מאפשרות להטיל קנס על מדליקי המדורות ביערות, עד 75 אלף שקלים
תשכחו ממדורת ל"ג בעומר ביער שוהם, ביער קולה, תל חדיד או בן-שמן. על פי תקנות חדשות שאושרו לאחרונה ברשות הכיבוי הארצית, חלות מגבלות על הבערה של אש במקומות מועדים לשריפות. התקנות אושרו לאחרונה על ידי השר לביטחון פנים ואוסרות בין היתר על הבערת מדורה באזור מיוער. על פי התקנות, המרחק המינימלי בין מדורה ליער יהיה לא פחות מ-150 מטרים. משמעות הדברים היא כי גם בשטחים הפתוחים של פארק שוהם לא תוכלו להדליק מדורות, היות והן סמוכות למתחמים של עצים.
העוברים על הנוראות עשויים לקבל קנס העלול להגיע עד 75 אלף שקלים וכן מאסר עד 6 חודשים. עוד נקבע בתקנות כי גובה הקרשים במדורה לא יעלה על 3 מטר וקוטר המדורה לא יעלה על 4 מטר.
התקנה האוסרת על הדלקת מדורות ביער, תפריע בעיקר לבני נוער בגילאי תיכון, הנוהגים להרחיק עד פארק שוהם להדליק שם מדורות ולשתות וודקה, בעוד תלמידים צעירים יותר נוהגים להתכנס באחד המתחמים הנטושים ביישוב. מועצת שוהם פרסמה הודעה לציבור, לפיה המקומות היחידים המותרים השנה להדלקת מדורות, הם במובלעת חבל מודיעין, מול רחוב לפיד, ברחוב מודיעים מול גן מודיעים, וברחוב לפיד - פינת לפיד.