שהם פלוס - גיליון 303

24 303 גליון | 2025 מאי רוביבמטבח של פלפל שושקה אדום ממולא בריקוטה מלוחה חומרים: יחידות פלפל שושקה אדומים טריים 4 או פלפלים שלמים בצנצנות המיובאים מטורקיה ואיטליה גרם ריקוטה מלוחה 400 כוס פרורי לחם 1/2 כוס שמנת מתוקה 1/2 מעט עלי מרווה קצוצים פלפל שחור גרוס ביצים טרופות, פרורי פנקו מעורבבים 2 קמח, לציפוי: עם מעט שומשום וקצח הכנה: במידה ומשתמשים בפלפלים טריים, יש לקלות על אש גלויה מכל הצדדים (כמו חצילים), להעביר לשקית ניילון, לסגור היטב ולהמתין מספר דקות. לקלוף את הפלפלים בעדינות ולשטוף היטב. לחתוך את הפלפלים ס"מ, כך שנקבל מעין שקיק והחלק הצר 8-10 לאורך יישאר בשלמותו. בנפרד, לערבב את פרורי הלחם עם השמנת, לתת לנוח כחמש דקות ולערבב את פרורי הלחם המושרים עם הריקוטה, המרווה הקצוצה והפלפל השחור. להעביר את תערובת הגבינה לשק זילוף ולמלא את הפלפלים. לצפות בקמח, ביצה ופרורי הלחם המתובלים ולטגן במחבת בשמן קנולה משני הצדדים עד שמזהיב. להגיש מיד. סיגרים ממולאים בגבינת עיזים וסלמון מעושן חומרים: עלי סיגר חתוכים לרבעים (כמו שחותכים עוגה) 5 גרם גבינת עיזים בסגנון סנט מור 200 גרם גבינת שמנת 50 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות 100 מעט עלי בזיליקום חתוכים לרצועות הכנה: לערבב בקערה את הגבינות לתערובת חלקה, להוסיף את הסלמון והבזיליקום. אין צורך להוסיף מלח מאחר והמרכיבים מספיק מלוחים. להעביר לשק זילוף. להניח את עלי הסיגר החתוכים בצורת משולשים ולזלף את התערובת על החלק הרחב לכל אורכו, לגלגל ולהדביק בעזרת בלילה של קמח ומים. לטגן בשמן עמוק עד שהבצק מקבל גוון זהוב ולהגיש מיד. מאפה תפוחי אדמה וגבינת קצ'קבל חומרים: תפוחי אדמה בגודל בינוני מהסוג הלבן 6 ביצים 2 חלמון 1 גרם גבינת קצ'קבל איכותית מגוררת 150 כוס שמנת מתוקה 1/2 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת 50 גרם חמאה 50 מעט פירורי לחם מלח ואגוז מוסקט הכנה: לבשל את תפוח האדמה בקליפה במים ומלח עד ריכוך. לקלוף ולמעוך לפירה. לקרר מעט, להוסיף את הביצים, גבינת הקצ'קבל, השמנת והחמאה, לערבב היטב, להוסיף מלח ואגוז מוסקט. לשמן תבניות מאפינס אישיות, לזלף לתוכן את המסה, לפזר מעל גבינת פרמז'ן ומעט פירורי צ', עד שהמסה מזהיבה 180 לחם ולאפות בתנור בחום ומתקשה. להגיש מיד. חג שבועות שמח וטעים

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=