שהם פלוס - גיליון 302

40 302 גליון | 2025 אפריל רוביבמטבח של שוק טלה ממולא באורז ומישמש מיובש חומרים: שוק טלה טרי מפורק (לבקש מהקצב 1 לפרק מהעצם) כוסות אורז מבושל למחצה. 2 גזרים מגוררים בפומפייה בחורים 3-4 הגדולים תפוחי אדמה גדולים 2 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לרבעים 120 בצל חתוך לקוביות 1 שיני שום כתוש 3 כוס כוסברה קצוצה 1/2 כוס נענע קצוצה 1/2 מעט שמן קנולה צרור קטן של עלי טימין מעט זרעי כמון מעט פלפל שחור גרוס, מלח הכנה: לאדות בסיר את הבצל והשום בשמן קנולה, להוסיף את הגזר המגורר וקוביות המישמש, לאדות מעט ולהוסיף את הנענע והכוסברה. לערבב היטב, להוסיף לאורז המבושל למחצה (מכינים כמו אורז רגיל, אך מבשלים חצי מהזמן) ולערבב היטב. להוסיף זרעי כמון, מלח ופלפל שחור, לקרר מעט. להניח את שוק הטלה המפורק בצורת מלבן, כך שחלקו הפנימי כלפי מעלה. כמו שמגלגלים סושי, לסדר את האורז לאורך השוק בצורת "בגט", ללפף בעדינות את הבשר סביב האורז ולקשור בעזרת חוט שפגט. לחתוך את תפוחי האדמה לאצבעות עבות, להניח את אותן בתבנית הצלייה, כך שתפוחי האדמה יחצצו בין התבנית לבשר. להניח את השוק על תפוחי האדמה, למרוח 200 במעט שמן זית מלח, פלפל ועלי טימין. לחמם תנור ל- דקות. 20 מעלות צ' ולאפות את השוק עד ל"סגירה" במשך כ- מעלות צ'. להוסיף לתבנית 160 להנמיך את חום התנור להצלייה כוס מים חמים, לכסות בנייר כסף ולאפות כשעתיים נוספות. לאחר מכן להסיר את חוט השפגט, לצקת מעט ממיצי הבישול על השוק ולהגיש שלם לשולחן. סביצ'ה דג ים באבוקדו וצ'ילי חריף מנה קלילה ואביבית שיכולה להיות תחליף נפלא לגפילטע המסורתי חומרים גרם דג ים מפולט ללא עור ואדרות, כגון: אינטיאס, 500 פלמידה לבנה, לוקוס (טרי ככל שניתן). כוס בצלי שאלוט קצוצים 1 יחידות אבוקדו חתוך לקביות ומושרה במעט מיץ 3-4 לימון פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ (הוסיפו חריפות על פי טעמכם האישי) כוס כוסברה קצוצה 1/2 צנוניות חתוכות לפרוסות דקות 4-5 כוס מיץ לימון או ליים טרי 1/2 כוס שמן זית איכותי 1/3 מלח ים אטלנטי, פלפל שחור, זרעי כוסברה קצוצים הכנה: דקות במיץ הלימון ומעט מלח אטלנטי. להוסיף את 5 לחתוך את פילה הדג לקוביות קטנות ולהשרות למשך שאר החומרים ולערבב היטב בעדינות. לשפר טעם במידת הצורך במלח, מיץ לימון ופלפל צ'ילי. רצוי להכין את הסביצ'ה ממש לפני הגשה. ניתן להכין את כל החומרים מראש, אך הערבוב יעשה "אה-לה מינוט". כבד קצוץ חם בנוסח מזרחי חומרים: קילוגרם כבד עוף מנוקה 1 ביצים קשות קלופות 7 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות 3 כוס שמן קנולה 1/2 תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, זרעי כוסברה קצוצים, כורכום, מעט פלפל שאטה גרוס הכנה: לטגן את הבצל בשמן קנולה עד להזהבה. בנפרד, לאפות את דקות, להוסיף את 5 הכבדים על רשת בחום גבוה במשך הכבדים לבצל. לבשל יחד כשתי דקות, להוסיף תבלינים לפי טעמכם, להוסיף את הביצים הקשות בשלמותן, לערבב היטב ולסנן. לטחון את התערובת במטחנת בשר עם חורים גדולים בעודה חמה ולערבב היטב, לשפר טעם, לשמור חם ומכוסה עד ההגשה.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=