שהם פלוס - גיליון 285

39 285 גליון | 2023 מרץ 98 תמי צור וייסמן מושב גינתון (בתיאום טלפוני) 050-8482703 טל׳: www.tamyzurtachshit.etsy.com | tamy.zur@gmail.com Tamyzurjewelry Tamyzur tachshit תכשיט במלעיל צילום: מיכל כהן שלי אני אוהבת לתת שירות, ולקוח שנכנס לחנות בזמן כשאני נמצאת כאן, חייב לצאת מרוצה עד הגג. אחרת אני נשארת בהרגשה רעה". ומה העניין עם עיצוב אופנה? איך זה משתלב בעשייה שלך? "איך שהשתחררתי מהצבא התחלתי לתפור בעצמי ולמכור בגדי ים, בנוסף לכאלה שהייתי מזמינה מספק טורקי או סיני. הרבה בנות, בעיקר מראש העין, הגיעו לקנות אצלי. גם באינסטגרם מכרתי לא מעט". נו, וזה לא יותר מעניין מעבודה בפירות וירקות? "כאן אני מרוויחה יותר. אני עובדת לפי משכורת ובונוסים על מכירות שאני מקדמת". איך אפשר לקדם? את הרי לא צועקת כמו בסטונרית בשוק. "בטח שאפשר. יש לנו מוצרים חדשים בארץ, כמו לדוגמה פרח גולדן ברי, אגס אדום, בננה אדומה, כרובית סגולה ועוד מוצרים מעניינים. נכון שלא פשוט לשווק מוצרים חדשים, והישראלים לא תמיד מוכנים להיות שפני ניסיון אבל הם סקרנים וכשמשהו תופס - זה הולך טוב". חוץ מהגימיק של הצבע, מה באמת יכול להביא בן אדם לקנות כרובית סגולה? "יש סיבות מצוינות. לכרובית סגולה יש סגולות בריאותיות הרבה יותר מאשר בלבנה, בעיקר בגלל כמות מוגדלת של נוגדי חמצון". "הלב של שוהם מרקט" - כך מתארים אותה חלק מהלקוחות. לרבים היא מסייעת מרק רגל תימני עם שעועית חומרים: ק"ג בשר 1 עצמות רגל 5 כוס שעועית לבנה 1 תפוחי אדמה מגוררים 1-2 תפוח אדמה חתוך לקוביות 1 כמה שיני שום קופסה עגבניות משומרות חתוכות כפות רסק עגבניות 4 כפות פפריקה מתוקה 2 כף חוואייג' למרק 1 מלח, פלפל כף אבקת מרק עוף 1 ליטר מים 3 שמן לבישול הכנה: משרים את השעועית במים למשך לילה ומחליפים את המים מספר פעמים. מכניסים את העצמות לסיר יחד עם מים, מרתיחים רבע שעה ושופכים את המים. במחבת מטגנים את קוביות הבשר והעצמות עד שהבשר משנה צבע ונסגר. מעבירים את הבשר יחד עם כל החומרים לסיר בישול, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעות. חצי שעה 5-6- על אש קטנה כ לפני סיום הבישול מוסיפים את תפוחי האדמה.

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=