מועצת שוהם משיקה בימים אלה תכנית לצמצום האלימות הפיזית והמינית בקרב תלמידים בבתי הספר. היא נועדה למנוע תופעות רווחות של אלימות, הן פיסית והן מילולית ולעיתים גם מינית ותחושה של חוסר מוגנות בקרב תלמידות.
בניגוד לצפוי, עיקר התלונות בחודשים האחרונים, הן מקרב הורים לתלמידים בגילאי בתי הספר היסודיים ופחות מקרב הורים לילדים בגיל חטיבת הביניים והתיכון. יתכן והדבר נובע מכך שבגילאים הבוגרים יותר, חלק מהנפגעים נוצרים את העלבון בלב ואינם משתפים את ההורים במצוקותיהם, כפי שנוהגים ילדים צעירים יותר.
חבר המועצה אורי סקוזה המחזיק בתיק החינוך: "אנחנו מתכוונים השנה לבחור באנשי מקצוע חיצוניים שייעצו למועצה ולאגף החינוך. התוכנית כוללת מפגשים של תלמידים עם צוותי רווחה, עם מנהלת הביטחון הקהילתי ועם השוטר הקהילתי, כדי שאלה יבהירו מה מותר ומה אסור ואת גבולות השיח הלגיטימיים. ברור שהילדים שמעורבים אינם ילדים רעים, אלא כאלה שיש להם חוסר ידע לגבי השיח ואנחנו מתכוונים לכוון אותם. חלק לא מבוטל מהילדים נחשפים בגיל צעיר לתכנים מיניים מעוותים באינטרנט ומכאן הם רוכשים את ההבנה בנוגע ליחסי בנים בנות. איננו מתכוונים להותיר את החלל הזה פרוץ ובכוונתנו להעניק לתלמידים תובנות על יחסים רצויים ונורמטיביים.
בתקופה טרום הקורונה, משרד החינוך ניטר תופעות של אלימות כללית ומינית בבתי הספר באמצעות נספח למבחני המיצ"ב, בו התלמידים נדרשו להשיב לשאלות בנוגע לאקלים החברתי. ואולם בשנים האחרונות לא נערכו בארץ מבחני מיצ"ב ולפיכך אין בנמצא משוב מסודר ועדכני על היקף התופעה. לפי סקוזה, "כל המידע שבידי המועצה מגיע משיחות עם ההורים והצוות החינוכי. אנחנו ערוכים לפעול בבתי הספר היסודיים כי בהם נחשפנו לרוב התלונות."