בראש המשלחת מטעם שוהם שהתארחה במקום, עמדו ראש המועצה פטיגרו, חבר המועצה פלג רשף ומנכ"ל חמש נמרוד גלנטה. לא ברור מי מהשלושה, או שמא שלושתם יחד, חרטטו את האנגלים בדבר היות היישוב שלנו, כלשון העיתון אנגלי, ג'ואיש ניוז, Shoham is a world leader in robotics. זה בדיוק הציטוט. לא נגענו.
ספק אם מי מהשלושה האלה העלו על הדעת שאמירות המנותקות האלה, שנאמרו אי שם מעבר לים, חשב שהם ידלפו החוצה. אלא שהאנגלים האלה, פטפטנים שכמותם, מיהרו להתרברב בעיתונות המקומית על ברית הערים שנחתמה עם מנהיגת העולם ברובוטיקה, קרי אנחנו. וכך האמירות המביכות מוצאות את דרכן לידיעת תושבי שוהם.
יש מצב שהתיאור הדמיוני נסמך במקור על הישגים של חוג לרובוטיקה באחד מבתי הספר בשוהם. ילדי החוג אכן נטלו חלק בתחרות עולמית 'פירסט' ודורגו במקומות הראשונים. הם אינם היחידים לרשום הישגים, ולאורך השנים כמה וכמה חוגים בערים שונות, בהן דימונה, כפר יונה, גבעת עדה בנימינה ורעננה, זכו בפרסים במקומות ראשונים בתחרויות רובוטיקה לילדים ברחבי העולם, שעיקרן תכנון של רובוט בסיסי. הדבר הזה העניק להם, ובזכות, הוקרה וכבוד.
אם האנגלים האינוסנטים מצפים להגיע לביקור גומלין בשוהם, כדי לבקר במרכזי מחקר ופיתוח של רובוטיקה, לשוחח עם מהנדסים ומדענים מקדמת הטכנולוגיה, או לבקר במפעלים מהשורה הראשונה בעולם, הרי שצפוי להם מפח נפש. שכן המרחק בין חוג בית ספרי מוצלח לבין היותנו מנהיגת העולם, רחוק כרחוק כדור הארץ מהשמש.
ברית הערים התאומות עם העיירה האנגלית אינו היחיד ששוהם חתומה עליו. הסכם ערים תאומות קודם נחתם לפני כשני עשורים עם עיר הונגרית בשם זולנוק, גם הוא נחתם זמן לא רב לפני בחירות מוניציפליות. מנכ"ל המועצה דאז, התפייט מעל דפי העיתונים והסביר כי ההסכם עם זולנוק יצעיד את שוהם להיכרות עם שיטות ניהול מוניציפלי הנהוגות באירופה ואף הבטיח חילופי משלחות נוער. בפועל, בכירי המועצה הוזמנו ליטול חלק בפסטיבל הגולש השנתי שנערך בעיר, ואילו נבחרי הציבור ההונגרים אכלו בלינצ'ס הונגרי על חשבון המועצה בבית קפה שנפתח ביישוב. ואולם לנוכח גילויי אנטישמיות שהתבררו בקרב ההונגרים במרוצת הזמן, ברית הערים התאומות הזו נכנסה מאז לתרדמת עמוקה, ומאז לא דובר בה יותר.