עם ממוצע של 35.9 תלמידים בכיתה, חטיבת יהלו"ם מדורגת תשיעית בין אלפי בתי ספר יסודיים, חטיבות ביניים ותיכונים במדינת ישראל 

חטיבת הביניים יהלו"ם בשוהם נמנית על הרשימה הלא מחמיאה של עשרת בתי הספר הצפופים בישראל,  עם 35.9 תלמידים בממוצע  בכיתה אחת. כך עולה מממצאים של מרכז המחקר בכנסת. את ראשות טבלת הצפיפות הלא מחמיאה  הלא מחמיאה מובילות בארץ חטיבות הביניים, ובראש אלה שבתל מונד, שם לומדים בממוצע 39.7 תלמידים בכיתת חט"ב. ואחריה לב-השרון , קירית-אונו, כוכב יאיר, גני-תקווה ודרום-השרון, בהם הצפיפות גבוהה רק בעשיריות אחוז בהשוואה לחט"ב יהלו"ם בשוהם. הנתונים הללו עומדים מול ממוצע של 32.7 תלמידים בממוצע בארץ בכיתת חט"ב, ומול כיתות בתי ספר יסודיים בהן לומדים בארץ 27.5 תלמידים בממוצע בכיתה. גם בתיכונים בארץ הצפיפות נמוכה בהרבה, ובכיתת תיכון ממוצעת בארץ לומדים רק 27.6 תלמידים בכיתה.

על היישובים שבהם כיתות חטיבות הביניים הן המרווחות ביותר, נמנים  הר חברון - 11 תלמידים בכיתה, מעלה אפרים - 21.8 תלמידים, חצור הגלילית - 21.4  בית שאן - 22.3, וסאג'ור- 22.8 תלמידים בכיתה.

את מדרג הצפיפות ערך "ידיעות אחרונות" ומהטבלה, הכוללת גם בתי ספר יסודיים ותיכוניים, עולה כי ככל היישוב אמיד ומבוסס מבחינה סוציו-אקונומית, כך עולה צפיפות התלמידים בכיתות, ולהיפך - ככל שהיישוב עני ונחשל, כך פוחתת רמת הצפיפות. בנוסף, בחטיבות ביניים חרדיות כלל לא ניכרת בעיית צפיפות והתלמידים לומדים שם בתנאי רווחה יחסית.

הממצאים הללו על צפיפות מחרידה, יש בהם כדי להסביר ואולי גם להסיר חלק מהאחריות הרובצת לפתחו של צוות המורים, ממחדלים שבהתנהלות בית הספר, שבשנים האחרונות התאפיין ביחס שלילי וחוסר כבוד כלפי תלמידים. התופעות הללו הסבירו היטב את חוסר האהדה בקרב תלמידי יהלו"ם כלפי בית הספר.

בתחילת השנה עשו מועצת שוהם מהלך משמעותי כדי לשפר את התנהלות החטיבה, כאשר מינו את אביבית קליין למנהלת בית הספר, ואולם אפשר שגם האחרונה, מוכשרת ככל שתהיה, תתקשה לספק את הסחורה, במציאות שבה מורים מתקשים להעניק יחס ותשומת לב אישית לכל תלמיד.  

 

לידיעות נוספות על חט"ב יהלום קרא:

חט"ב יהלו"ם תהפוך לתיכון שני בשוהם  

כל הממצאים מסקר שביעות הרצון בבתי הספר: רבין, אבן חן, צוקים, ניצנים, יהלו"ם, התיכון, שלהבת ואבני החושן         

 

 

 

meet and deli