שף רובי פורטנוי  מציג ארבעה מתכונים עם פירות קיץ עסיסיים: שני סלטים משודרגים ושני קינוחים מתוקים, קלילים ומרעננים    

סלט בורגול בפירות קיץ

198rubi

חומרים:

2 כוסות בורגול עבה,  שטוף ומושרה במים למשך שעה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 אפרסקים או נקטרינות חתוכים לחצי ופרוסים לפרוסות  

3 שזיפים חתוכים לחצי ופרוסים לפרוסות

3 משמשים חתוכים לחצי ופרוסים לפרוסות

10 דובדבנים חתוכים לחצי ללא הגלעין

1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים מעט בתנור

1 כפית שום כתוש

מעט פלפל צ'ילי חתוך קטן

שמן זית 

מיץ לימון  סחוט טרי

מלח

הכנה:

לערבב את כל החומרים בקערת ערבוב , להוסיף שמן זית, מיץ לימון ומלח, לערבב ולהגיש.

 

 

סלט פירות קיץ בגריל

198rubi2

חומרים:

 3 משמשים חצויים ללא גרעין

3 אפרסקים חצויים ללא גרעין

3 שזיפים חצויים ללא גרעין

2-3 קוביות אבטיח במשקל כ-50 גרם הקובייה

1 סברס קלוף חתוך לחצי

250 גרם עלי רוקט או עלי בייבי

מעט גבינה בולגרית או פטה

חופן אגוזי פקאן סיני מסוכר 

חומרים למרינדה:

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום פרוס

1/2 כוס שמן זית

1/3 כוס שמן קנולה

1 כף שמן שומשום

מעט גרידת לימון

מעט פלפל שאטה חריף

1 כף סילאן, 

מלח, פלפל שחור

הכנת המרינדה:

להעביר את כל חומרי המרינדה לצנצנת, לכסות ולערבב היטב.

הכנת הפירות:

לחמם היטב מחבת פסים, לקלות בעדינות את הפירות משני הצדדים. להעביר לקערה ולצקת מעל את המרינדה. להניח בקערת ערבוב את עלי הרוקט או עלי הבייבי, להוציא את הפירות מהמרינדה ולערבב עם העלים, לצקת מעט מהמרינדה על הסלט ולערבב היטב, להעביר לצלחת הגשה, לגרד מעט גבינת פטה או בולגרית, לפזר מעט פקאן סיני מסוכר ולהגיש. 

 

 

קרמבל שזיפים מתוק חמצמץ

198rubi3

חומרים:

12שזיפים בשלים מחולקים לרבעים 

לקרמבל: 

100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 ג' סוכר

100 ג' קמח

100 ג' שקדים טחונים

1 כפית קינמון

1/8 כפית ציפורן טחון (לא חובה)

קורט מלח

הכנה:

מחממים תנור ל-180 צ. במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הקרמבל ומערבבים בפולסים קצרים עד קבלת פירורים. אם התערובת הופכת בצקית, אפשר פשוט לפורר בידיים. מכניסים למקרר למשך שעה.

משמנים בחמאה תבנית חסינה לתנור, חותכים שזיפים לחצאים או רבעים, מסדרים בשכבה בתבנית, מעל מפזרים את פירורי הקראמבל, אופים כ-20 דקות עד שהפירורים מזהיבים, מגישים עם כדור גלידה וניל על יד.

 

 

טארט משמשים 

198rubi4

לבצק:

100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות                          

50 ג' אבקת סוכר

100 ג' קמח

50 ג' שקדים טחונים

1 חלמון

קורט מלח

לקרם שקדים:

100 ג' סוכר חום דמררה

100 ג' חמאה חתוכה לקוביות

100 ג' שקדים טחונים

1 ביצה

1 כף ליקר אמרטו

כ-15 משמשים חצויים

הכנה:

במעבד מזון מערבבים קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים וחמאה, עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק. משטחים ועוטפים בניילון נצמד. שומרים במקרר כשעה. 

בינתיים מכינים את קרם השקדים:

במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הקרם עד לאיחוד. כעבור כשעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר מעט גדול מתבנית האפייה. מעבירים לתבנית 24 אינטש בעדינות ומצמידים  לדפנות. את השאריות חותכים בסכין. מחממים תנור ל-170 מעלות. חותכים נייר אפיה בהתאם לתבנית, מניחים על הקלתית ומעליו מניחים קטניות המשמשות כמשקולת כדי שהקלתית לא תתרומם. אופים 12 דקות, מוצאים בזהירות את הקטניות ונייר האפייה, מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות עד הזהבת הבצק. מוציאים, מורחים את קרם השקדים ומסדרים את חצאי המשמשים על הקרם בלחיצה עדינה. אופים בתנור 30 דקות עד שהטארט מתייצב.

הוסף תגובה

תגובתך תתפרסם לאחר אישור מערכת האתר