rubi 194 1

הנה כמה מתכוני קציצות שנגיש לשולחן לצד המנה העיקרית. ושיהיה לכם חג שמח

 

 

 

 

קציצות פרסה ובשר

חומרים:

1 ק"ג כרישה (פרסה), רק החלק הלבן, שטוף היטב

200 גרם בשר בקר טחון

1 ביצה טרופה

1 כפית שום כתוש

1 תפוח אדמה מגורד בפומפייה

צרור פטרוזיליה קצוצה

100 גרם קמח מצה

מלח, פלפל שאטה גרוס

פלפל שחור גרוס

הכנה:

לבשל את הפרסה בסיר עם מים  ומלח עד לריכוך, לסנן ולטחון את הפרסה במעבד מזון  בפולסים, חשוב לא לטחון יתר על המידה. להעביר את הפרסה לקערה, להקפיץ את הבשר במחבת חם עם מעט שמן, להוסיף את השום, מלח, פלפל שחור ולבשל מעט עד שהבשר מוכן ולסנן. להוסיף את הבשר לפרסה, להוסיף את תפוח האדמה המגורד, פטרוזיליה, ביצה ותבלינים ולערבב היטב. במידה והתערובת דלילה מכדי ליצור קציצות, ניתן להוסיף קמח מצה. ליצור קציצות קטנות במשקל כ-50 גרם. לצפות בקמח מצה ולטגן במחבת עם מעט שמן קנולה, להוציא לנייר סופג, להגיש עם סלסת עגבניות פיקנטית.

 

 

 

 

rubi 194 2

קציצות עוף וירקות

חומרים:

250 גרם עוף טחון

1 קישוא מגורד בפומפייה בחלק הדק

1 תפוח אדמה מגורד בפומפייה בחלק בדק

1 בצל לבן מגורד בפומפייה בחלק הדק ומסונן

1 גזר מגורד בפומפייה בחלק הדק

1 כפית שום כתוש

1 ביצה טרופה

מלח, פלפל שאטה גרוס

1 כף פפריקה מתוקה

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

קמח מצה

הכנה:

לערבב את כל חומרי הגלם בקערה. במידה והתערובת דלילה מדי, ניתן להוסיף מעט קמח מצה. ליצור קציצות קטנות, לצפות בקמח מצה, לטגן במחבת בשמן קנולה, להוציא לנייר סופג ולהגיש.

 

 

rubi 194 3

קציצות עדשים וארטישוק

חומרים:

500  גרם עדשים ירוקות שטופות

100 גרם עדשים שחורות קטנות שטופות

5-6 תחתיות ארטישוק (ניתן להשתמש בקפוא)

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות

1-2 שיני שום כתוש, צרור פטרוזיליה קצוצה,

מלח, פלפל שאטה גרוס, קמח מצה, שמן קנולה

הכנה:

לבשל עדשים ירוקות במים עד שהם מתרככות, לסנן ולטחון בפולסים במעבד מזון כמעט עד שנוצרת מחית, להעביר לקערה. להרתיח מים ולבשל עדשים שחורות עד שהן מתרככות ולסנן. לחלוט את הארטישוק במים רותחים עד שהוא  מתרכך, אך לא יתר על המידה. לחתוך את הארטישוק לקוביות קטנות. לחלוט את קוביות הגזר עד ריכוך, לאדות את הבצל והשום במעט שמן זית עד שהבצל רך, להוסיף את הפטרוזיליה ולאדות יחד עוד מספר דקות. לערבב היטב את כל החומרים, להוסיף מלח ופלפל, להעביר את התערובת למקרר לשעתיים. ליצור קציצות קטנות, לצפות בקמח מצה ולטגן במחבת במעט שמן קנולה, להוציא לנייר סופג ולהגיש.

 

 

 

rubi 194 4

קציצות בקר וחצילים

חומרים:

250 גרם בשר בקר טחון

200 גרם עוף טחון

1 ביצה טרופה

2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות

2 חצילים קלויים על הגז,
קלופים מסוננים וקצוצים

מלח

פלפל שחור גרוס

פלפל שאטה גרוס

1 כף שום כתוש

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

קמח מצה

הכנה:

לאדות במחבת את הבצל במעט שמן קנולה עד ריכוך, לסנן ולצנן מעט. לערבב את הבשרים בקערה ולהוסיף את החצילים, הבצל המאודה, עשבי תיבול, הביצה והתבלינים ולערבב היטב. להעביר את התערובת למקרר לשעתיים, להכין קציצות קטנות, לצפות בקמח מצה, לטגן בשמן קנולה, להעביר לנייר סופג ולהגיש.

 

 

למה הקציצות יצאו קשות כמו אבן?  

אין בשלן  שאינו מכיר את החוויה המתסכלת של  קציצות  שיוצאות יבשות וקשות כמו אבן. הסיבה לכך היא  התייבשות הבשר במהלך הבישול. הדרך להתגבר על כך היא קלה ופשוטה: תוספת פחמימות עשירות בעמילן תפתור את הבעיה, היות והעמילן סופח אליו את הנוזל אותו הבשר מפריש  בבישול. אפשר  להוסיף לתערובת פירורי לחם, חלה מגוררת, קמח מצה,  תפוח אדמה  או אורז מבושל,  ביחס של כף ל-100 גרם בשר.  כך מובטחות לכם קציצות לחות, עסיסיות, רכות ונימוחות בפה.    

הוסף תגובה

תגובתך תתפרסם לאחר אישור מערכת האתר