ברוסקטה או קרוסטיני הן פרוסות לחם קלוי, לאו דווקא טרי, כשההבדל ביניהם הוא בסוג הלחם. הלחמים המתאימים הם ג׳בטה, באגט או לחם שאור בעל קרום קשה, שאותם פורסים לפרוסות  וקולים רגע לפני ההגשה בתנור, במחבת פסים אועל גריל פחמים. אחר כך מניחים מעל תוספות כיד הדמיון והטעם: ירקות, גבינות, בשר ודגים - שום דבר שמצריך עבודה קשה והתוצאה בהחלט מפתיעה. אפשר להגיש לצד סלט ירוק וקיבלתם ארוחה קלילה וכיפית

26733842 l 

קרוסטיני ברוסקטה מתכון קליה בסיסי

קולים במחבת פסים חמה את פרוסות הלחם משני הצדדים  עד לפריכות. משפשפים את הפרוסות בשן שום ומזלפים מעל הלחם מעט שמן זית איכותי. לאחר מכן מניחים את התוספת מעל ומגישים מיד.  

27362464 ml

 

בצל, טימין וגבינת ריקוטה

חומרים:

2 בצלים לבנים פרוסים לטבעות דקות

1 כף טימין קצוץ

4 כפות שמן זית

מעט פלפל שאטה גרוס

150 גרם גבינת ריקוטה

מלח

הכנה:

לאדות את הבצל, הטימין והשאטה על להבה נמוכהעד שהבצל מתרכך, להוסיף מלח ולהעביר למסננת. לפזר את הבצל על פרוסות הלחם הקלוי ולהניח עליהן  בעזרת כפית גושים קטנים של ריקוטה.  להגיש מיד.

 

16954815 ml

חציל קלוי, תרד וגבינת עיזים

חומרים:

1 חציל בגודל בינוני

200 גרם עלי תרד שטוף

1 כפית שום כתוש

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

150 גרם גבינת עיזים איכותית

2 כפות שמן זית

מלח

הכנה: 

לחורר ולקלות את החציל על להבה גלויה. לקלוף ולהניח את בשר החציל במסננת.  לאדות את עלי התרד בשמן זית ושום, עד שנפחם מצטמצם. להעביר למסננת ואחר כך לקצוץ מעט. לקצוץ את החציל ולערבב עם התרד. לשפר טעם בעזרת מיץ לימון ומלח. לסדר את החצילים על פרוסות הלחם הקלוי ולהניח מעל  פרוסות  גבינת עיזים. 

 

 

36154720 l

עגבניות, זיתים, מוצרלה ובזיליקום

חומרים: 

4 עגבניות אדומות ויפות

8-10 זיתי קלמטה מגולענים

1 שן שום כתושה

4 עלי בזיליקום קרועים

2 כדורי מוצרלה במים

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית איכותי

הכנה:

לחלוט את העגבניות במים רותחים כ-30 שניות להעביר מיד מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. להסיר ביד את קליפת העגבניות, לחתוך לרבעים ולהוציא  את הגרעינים. לחתוך לקוביות קטנות, לקצוץ מעט את הזיתים, להוסיף לעגבניות. להוסיף את הבזיליקום, שמן הזית, מלח ופלפל, ולערבב היטב. לסדר  את הסלט על הפרוסות הקלויות, לקרוע את כדורי המוצרלה ולפזר  אותם מעל העגבניות, ולהגיש. 

 

 

32055927 l

קפונטה - קדירת עגבניות חצילים וצלפים סיציליאנית

חומרים:

4 עגבניות אדומות בשלות קצוצות גס

1 חציל חתוך לקוביות בגודל בינוני

1 בצל אדום חתוך לקוביות

1 שן שום כתוש

12 יחידות זיתים ירוקים מגולענים

1 כף צלפים

2 כפות חומץ בין יין איכותי

מעט אורגנו יבש

צרור פטרוזיליה קצוצה

שמן זית איכותי

מלח פלפל שאטה

הכנה:

לטגן את החצילים בשמן זית מכל הצדדים עד שהם מזהיבים. להוסיף את הבצל ולאדות. להוסיף שום, אורגנו, פטרוזיליה, צלפים וזיתים ולערבב. להוסיף את החומץ ולבשל עד שהחומץ מתאדה. להוסיף את העגבניות ולבשל על להבה נמוכה 20-30 דקות. לשפר טעם עם מלח ופלפל שאטה ולהוסיף מעל חומץ ושמן זית. לצנן ולהניח את הקפונטה על הברוסקטה ולהגיש.

הוסף תגובה

תגובתך תתפרסם לאחר אישור מערכת האתר